Şəkər-bal kandini hazırlamaq üçün: 500 q şəkər tozu, 150 q əridilmiş bal, 30-50 ml şəkər siropu və ya qaynadılmış suda həll edilmiş 10 q Vetom 1.1 qarışdırılır.
300-500 q xəmiri 2 sm qalınlığında bal şərabının üzərinə ramkaların üzərinə yerləşdirilir.
Maye bal-pərdə qidalanması üçün: 1 kq bal və 500 q pərdə üçün 0,5 l isti suda 10 q Vetom 1.1 qarışdırılır.
Hamısını qarışdırıb az çuxurlu süzgəcdən keçirirlər. Hər ailəyə 2-3 gündən bir 0,3-0,5 l verilir. Bu qarışığı həm çərçivələrə, həm də qida qablarına tökmək olar.
Şəkər siropu ilə müalicəvi qidalanma üçün – yazda 1:1 nisbətində su ilə şəkər siropu hazırlayır, qışda isə 3 hissə şəkər və 2 hissə su nisbətində hazırlayır, və 1 l əldə edilmiş siropa 10 q Vetom 1.1 əlavə olunur.
Qidalanmanı gecə 0,3-0,5 kq şəkər siropu ilə hər ailəyə verirlər, 2-3 gündən bir təkrar edirlər.
Profilaktik qidalanma 2-3 dəfə, xəstə ailələrə isə 10-14 gün müddətində kurs ilə müalicə aparılır.