1 kq qida gliserini və 0.6 kq oksalik turşusu.
Diqqət yetirin ki, 1 kq istifadə etməlisiniz, 1 L deyil.
Sonra, glicerini su hamamında 60-65°C temperaturda isidərək, davamlı qarışdıraraq oksalik turşusu tozunu əlavə edin.
İlkin mərhələdə məhlul bulanıq olacaq, amma davamlı qarışdırıldıqda tədricən şəffaflaşacaq.
Pətəkçiyə əhəmiyyətlidir ki, glicerini 60-65°C-dən daha yüksək temperaturlarda isidilməsi qadağandır, çünki bu, formik turşusunun yaranma riskini artırır. Formik turşusu oksalik turşuya bənzəyir, amma daha sərt təsirə malikdir və arı ailəsinə daha çox zərər verə bilər.
Gliserinin temperaturunu üzən termometr vasitəsilə rahatlıqla nəzarət edə bilərsiniz.